İçeriğe geç

Apartman Genel Kurul Kararının Iptali Kesinleşmeden Icraya Konulabilir Mi

Genel kurul kararının iptali davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

“Kararların uygulanması” başlıklı 162. maddenin düzenlemesinde; “Kurul kararlarının iptali veya iptali istendiği hallerde alınan kararlar kesinleşmedikçe icra edilemez. Bu düzenleme kararın tali noktalarına da uygulanır.” Hükümler fiyata dahildir.

Kat malikleri kurulu kararı iptal edilirse ne olur?

Kat mülkiyeti kurulu kararının iptalinin sonuçları Hakim, kararı iptal etmeye karar verir. İptal edilen kararı yeni bir kararla değiştirmez. Bu nedenle kurul tekrar toplanıp aynı konuda tekrar karar verebilir. İptal edilen karar ve sonuçları geriye dönük olarak iptal edilir.

Kat mülkiyeti kanunu kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Taşınmaz mal mülkiyeti ve ayni haklara ilişkin beyanlar. Taşınmaz mal mülkiyeti ve ayni haklara ilişkin hükümler, taşınmaz mal üzerindeki mülkiyeti, kullanımı veya diğer ayni hakları etkileyen mahkeme kararlarını içerir. Bu tür davalarda verilen kararlar kesinleşene kadar icra edilemez.

Kat malikleri kurulu kararının yok hükmünde olması nedir?

KAT MÜLKİYETİ YÖNETİMİNİN KARARI GEÇERSİZ DEĞİLDİR (Bu, hukuki bir işlemin hukuki unsurlarından birinin eksik olması ve bu sebeple işlemin ciddi şekilde engellenmesi durumudur. Geçersiz olan, gerçekleşmemiş ve böyle bir işlemin olmadığına karar verilmesine bile gerek olmayan hiçbir işlem yoktur.

Hangi mahkeme kararları kesinleşmeden icraya konulamaz?

Hangi kararlar kesinleşmeden uygulanamaz? – Aile ve şahsi hukuktaki kararlar kesinleşmeden icra edilemez. Bu bağlamda boşanma davası, velayet davası, kişisel ilişkinin değiştirilmesi davası veya isim değişikliği davası gibi davalarda uygulanabilmesi için kararın kesinleşmiş olması gerekir.

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası arabuluculuk zorunlu mu?

Bu nedenle kat malikleri kurulu kararının iptali için dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurulması gerekmektedir.

KMK 33 madde nedir?

Bu bağlamda her kat maliki KMK.m.33 kapsamında kendisi dava açma hakkına sahiptir. Bunun için diğer kat maliklerinin rızası aranmaz. Konunun yetkili ve görevli mahkeme açısından incelenmesinde Kat Mülkiyeti Kanunu’nun Ek Madde 1 ve Madde 33 hükümleri ön plana çıkmaktadır.

Genel kurul kararının iptali davası kime karşı açılır?

Kararların uygulanması kişisel sorumluluğa yol açacaksa, herhangi bir yönetim kurulu üyesi kararın iptalini talep edebilir. Uygulamada, yönetim kurulu üyelerini görevden almama kararları genellikle itiraz edilir.

Apartman yönetim kurulu kararına itiraz nasıl yapılır?

Elbette, diğer tüm kararlar gibi, kat mülkiyeti kat malikleri kurulu kararlarının iptali de mümkündür. Bu kararları iptal etmek için, asliye hukuk mahkemesine dava açmanız gerekir. Taşınmazın bulunduğu yerin asliye hukuk mahkemesi tarafından yapılan işlem sonucunda, iptalini talep ettiğiniz kurul kararının iptalini sağlayabilirsiniz.

Apartman yönetimi icra takibi yapabilir mi?

Yetkili yönetici tarafından akdedilen ve borç ve alacak doğuran sözleşmeler, apartman maliklerinin temsilcisi oldukları için, apartman maliklerinin adına ve hesabına hukuki sonuçlar doğurur. Yönetici ayrıca dava açabilir ve bu sözleşmelerden doğan uyuşmazlıkları giderebilir.

Fikri mülkiyet kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Fikri ve sınai haklara haksız müdahaleyi engelleyen hüküm, kişi hakkına ilişkin tescilli bir hakkın ihlali niteliğinde olup, bu tür kararlar kesinleşinceye kadar tenfiz yoluna başvurulamaz.

Gerekçeli karar tebliğ edilmeden icra takibi yapılabilir mi?

Temyiz hakkının kullanılması için süre, gerekçeli kararın taraflara veya avukat tarafından temsil ediliyorlarsa avukatlarına tebliğ edilmesiyle başlar. Ancak hükmün icrası, temyiz hakkından bağımsız bir yöntemdir. Gerekçeli karar yazılı ise, icra işlemlerinin başlatılması için tebliğ edilmesini beklemek gerekmez.

Kat malikleri kurulu kararının iptali davasını kimler açabilir?

Herhangi bir nedenle kat mülkiyeti sahipleri toplantısına katılmayan herhangi bir kat mülkiyeti sahibi itirazda bulunabilir. Kat mülkiyeti sahiplerinin itirazda bulunabilmeleri için karara karşı oy kullanmaları gerekir.

Apartman yönetim kurulu hangi kararları alabilir?

Yapının tapuya tescili veya mülkiyetinin bölünmesi, bölünen kısmın başkasına devredilmesi veya yapının dış duvarlarının, çatısının veya dam örtüsünün reklam amaçlı kiraya verilmesi gibi önemli idari hususlar, kat maliklerinin tamamının oybirliği ile alması gereken kararlardır.

Apartman yönetim kurulu tek başına karar alabilir mi?

Bir apartman dairesinde veya bir mülkte, tüm kararlar kat mülkiyeti sahipleri kurulu tarafından verilir. Bazı kararlar için iki oy yeterliyken, bazı kararlar için oybirliği gerekir. Ancak, karar alma yetkisi ve karar alma hakkı bir şekilde kat mülkiyeti sahipleri kuruluna aittir. Yönetici karar alamaz; ancak alınan kararları uygulayabilir.

Yidk kararının iptali davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

2.3. YİDK kararının iptaline ilişkin mahkeme kararının uygulanması: Tamamlanması gerekir. Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 162. maddesine göre, “Heyet kararlarının iptali, ihtiyari davalarda verilen kararlar kesinleşmedikçe icra edilemez.”

Kesin karar için kesinleşme şerhi gerekir mi?

Mahkeme, yargılama sonunda alınan kararın kesinleştiğine dair nihai bir görüş alacaktır. Bu raporun alınabilmesi için kararın kesin olması gerekir.

STK kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Sigorta Tahkim Komisyonuna başvuran davacı, hakemin veya tahkim kurulunun kararını derhal icra takibine tabi tutabilir. Kararın genellikle kesin ve bağlayıcı olması gerekmez.

Takibin iptali kararı kesinleşmesi gerekir mi?

İcra takibinin çekilme nedeniyle sona ermesi için icra takibinin tamamlanmış olması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir