İçeriğe geç

Alaf Almak Ne Demek

Alaf’ın anlamı nedir?

Şef Murat Deniz Temel, Yörük lehçesinde alev anlamına geldiğini söylüyor, ancak alaf’ın başka anlamları da var. Bazen korku ve kaygıyla mücadele etmek için kullanılır, bazen de mısır ve buğday gibi tahılların kurutulmuş saplarından yapılan, hayvanlar için kış yemi olarak kullanılır.

Alaf kürtçe ne demek?

Yörük lehçesinde Alaf, parlayan alev anlamına gelir. İsmi Kürtçe’den geldiği için bölge zamanla dilden dile Alaf’a dönüşmüştür.

Alaf ne demek TDK?

“Alaf” bir sığır besi tesisidir. İfadenin birçok eşanlamlısı veya benzer eşanlamlısı sözlüklere eklenmiştir. “Büyük yalaktan yemek/yememek.” gibi. Ters çevirmek, karıştırmak.

Kakılı ne demek?

(< kak-ı(ġ)+lı) İşlemeli: Sedef kakmalı bir sedirin üzerinde yatıyor (Hâlit Z. Uşaklıgil). Bu kadın eşiğe neden adım atmıyordu, neden orada duruyordu? (Peyâmi Safâ).

Alaf yapmak ne demek?

aaz (ağız) İneğin doğumdan sonraki ilk sütü. Alabaş Çizgili desenli bir tür küçük kavun. Alaf-steal (alevli) Sıcak ve nemli havanın neden olduğu etki.

Ala ne demek kökeni?

Ala, Arapça kökenli bir isimdir ve Türkçe ve diğer bazı dillerde kullanılır. “Ala” kelimesi Arapçada “yüksek, yüce, üstün” anlamına gelir.

Kürtçe evin türkçe ne demek?

Sevgi ve şefkat: Evin ismi Kürtçede “sevgi, şefkat” anlamına geldiğinden, ismi taşıyanlar genellikle sevgi dolu, duygusal ve sıcakkanlı bir karaktere sahiptir.

Gayız ne demek?

Terim, “şiddetli öfke”, “nefretle karışık öfke”, “gizli öfke”, “öfkenin başlangıcı” gibi anlamlar ifade eder ve genel anlamda “öfke”yi ifade eden diğer kavramlardan farklıdır.

Ala bele ne demek?

Vitiligo, ciltteki pigment kaybı nedeniyle hafif lekelerin ortaya çıktığı bir cilt hastalığı türüdür, ancak kesin nedeni bilinmemektedir. Ala veya Alaca hastalığı olarak da adlandırılan bu hastalık, her yaşta ortaya çıkabilir, ancak genellikle 20 yaşından önce semptomlar gösterir.

Horan ne demek ermenice?

Kelime Horan şeklini aldığında; “düzenli, tertipli bir birlik; biçme veya biçme yoluyla dik bir vaziyette düzenlenmiş, sıralanmış ve bir araya getirilmiş bir topluluk” anlamına gelir.

Halaf ismi ne anlama gelir?

Halef isminin anlamı TDK bilgilerine göre şöyledir: 1. Birinin ardından gelip onun yerini alan, sonradan gelen.

Horan nedir?

Horan Sözcüğü. HORAN SÖZCÜĞÜ: Karadeniz yöresi halkının kanaatine göre Horom, Horon, Horun, Horan tiyatro serileri, “düzenlenmiş ve paketlenmiş” ve kalabalık oyunlara benzetilerek de adlandırılmış olup, bu adlar bazen ağız farklılıklarına göre verilmiştir.

Kakil Kürtçe ne demek?

6 ‘Kakko’ kelimesi Kürtçe’de ceviz çekirdeği anlamına gelen ‘Kakil’ kelimesinden türemiştir (sözlü kaynak).

Zırtaboz ne demek?

Dilimize Yunancadan giren zırtapoz kelimesi, genellikle söyledikleriyle söyledikleri uyuşmayan ve sözlerine güvenilemeyen kişiler için kullanılır. Günlük dilde kullanılan bir kelime olan zırtapoz, bazı kaynaklarda “zırtapos” olarak geçer. Bu şekilde tanımlanan kişilerin davranışları dengeli değildir.

Soğan erkeği ne demek argo?

Halen birçok yerde; haziran ayından temmuz ayına kadar, özellikle yükseltilmiş bahçelerde, bulunur… En çok “soğan adam” olarak tanınır ve halk arasında “Paşamız hâlâ soğan adamdır” denir ki bu, küçük erkek çocuklarına verilen erkeklik sıfatına atıftır.

Asef ismi Kuran’da geçiyor mu?

Oğullarına bu güzel ismi vermek isteyen birçok ebeveyn, ismin Kur’an’da geçip geçmediğini merak ediyor. Bu nedenle, Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen, Asaf ismi Kur’an-ı Kerim’de yer almıyor.

Halaf ismi ne anlama gelir?

Halef isminin anlamı TDK bilgilerine göre şöyledir: 1. Birinin ardından gelip onun yerini alan, sonradan gelen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort