Kaç çeşit makale türü vardır?
Makaleler iki kategoriye ayrılır: Edebi makaleler ve bilimsel makaleler.
Makale nedir, tanımı kısaca?
Makale, herhangi bir konu hakkındaki bir görüşü veya düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılmış bir metin parçasıdır. Gazete ve dergilerde yayınlanır. Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkındaki görüş ve fikirleri sunmak veya bir tezi savunmak veya desteklemek için yazılan makalelere “makale” de denir.
Makalenin 4 özelliği nedir?
Makalenin Özellikleri Makalelerde nesnel verilerin kullanılmasına yer verilir. Makalenin başlığı okuyucunun dikkatini çekecek ve içeriği kapsayacak şekilde olmalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilmeye çalışılır. Ele alınan konu bilimsel yöntemlerle değerlendirilir.
Makalenin tipi nedir?
Farklı bilimsel makale türleri vardır. Vaka raporları orijinal araştırma veya orijinal makale veya araştırma makalesi, klinik çalışma, derleme, meta-analiz derlemesi veya editöre mektup şeklinde olabilir. Size bu makale ve çeviri türleri hakkında kısa bir bilgi vermek istiyoruz.
Makale kaç çeşittir?
Makaleler, niteliklerine göre “edebi makaleler” ve “teknik makaleler” olmak üzere iki gruba ayrılabilir.
Makale yazı tipi ne olmalı?
Makale yazarken kullanılan yazı tipi Times New Roman olmalıdır. Yazı tipi boyutu 12 punto ve satır aralığı 1,5 punto olmalıdır. Sayfa yapısı tek sütunda, metin her iki tarafa hizalanmış şekilde kaydedilmelidir. Ayrıca tüm sayfalar numaralandırılmalıdır.
Makale kaç bölümden oluşur?
Orijinal (tam metin) araştırma makaleleri, bilimsel çalışmalara, gözlemlere ve deneylere dayanan orijinal bilimsel makalelerdir. Makale başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyaller ve yöntemler, sonuçlar, tartışma ve referanslardan oluşur. Makale 16 sayfayı geçmemelidir.
Deneme ve makale arasındaki fark nedir?
Bir makale gibi düşünme aşamasında yazılır. Ancak makaleden daha kısadır. Yazar, makalesinde ifadelerini kanıtlamak zorunda değildir. Kişisel görüşünü yansıtır ve açıklar, bilimsel görüşünü değil ve okuyucularının kendisi gibi düşünmesini sağlamak onun için önemli değildir.
Makale yazan kişiye ne denir?
Makale yazarı veya metin yazarı, belirli bir konu hakkında kapsamlı araştırma yaparak, doğru kaynaklardan güvenilir bilgileri derleyen ve bunları yazıya döken kişidir.
Makalede neler olmalı?
Bir makale özeti, ana metnin bölümlerini, bir bibliyografyayı ve varsa ekleri (eğer varsa) bu sırayla içermelidir. “Giriş” ve “Sonuç” bölümleri olmalıdır. “Sonuç” araştırmanın amacına ve kapsamına uygun olmalıdır; bir taslak ve özet halinde verilmelidir. Metinde belirtilmeyen noktalar “Sonuç” listesine dahil edilmemelidir.
Makale hangi metin türüdür?
Bir konu hakkında bilgi vermek veya bir fikri savunup ispatlamak amacıyla yazılan bilimsel makalelere makale denir. Makalenin Özellikleri * Bilimsel veriler kullanılarak yazılır. * Açık ve sade bir dil kullanılır.
Makale kaçıncı kişi ağzından yazılır?
Makaleler yazılırken üçüncü tekil şahıs kullanılmalıdır.
Araştırma çeşitleri nelerdir?
Elde edilmek istenen bilginin türüne göre üç temel araştırma türü vardır: keşfedici, tanımlayıcı ve açıklayıcı (hipotez testi) araştırmalar.
Makalenin en zor yazılan kısmı neresidir?
Tartışma işin en zor kısmıdır.
Makalenin diğer adı nedir?
Bilimsel metinler (makaleler) Makaleler toplumsal bir sorunla ilgili olabilir veya tamamen bilimsel bir konu hakkında yazılabilir. Toplumsal sorunlarla ilgili makalelerin amacı, kanıtlara dayalı bir görüşü savunmak veya bir konu hakkında ayrıntılı bilgi sağlamaktır.
Makale kaç bölümden oluşur?
Orijinal (tam metin) araştırma makaleleri, bilimsel çalışmalara, gözlemlere ve deneylere dayanan orijinal bilimsel makalelerdir. Makale başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyaller ve yöntemler, sonuçlar, tartışma ve referanslardan oluşur. Makale 16 sayfayı geçmemelidir.
Metin türleri makale ne?
Bir konu hakkında bilgi vermek veya bir fikri savunup kanıtlamak amacıyla yazılan bilimsel makalelere makale denir. Makalenin özellikleri * Bilimsel veriler kullanılarak yazılır. * Açık ve sade bir dil kullanılır. * Kullanılan ifadeler olgusal niteliktedir.
Makale hangi anlatım türüdür?
Tartışma çok yaygın kullanılan bir ifade biçimidir. Örneğin denemelerde, şakalarda, makalelerde, röportajlarda ve eleştirilerde, romanlarda ve hikayelerde; konuşmalarda ve konferanslarda, kısacası fikir ayrılıklarını çözmeye yarayan her türlü ifadede kullanılır.
Akademik yazıda en çok hangi makale türü kullanılır?
Üniversitelerde en yaygın makale türü argümantasyon makalesidir, ancak farklı bölümlerde (ve farklı ülkelerde) baskın başka türler de olabilir. Üniversitelerde en yaygın makale türü argümantasyon makalesidir, ancak farklı bölümlerde (ve farklı ülkelerde) baskın başka türler de olabilir.