İçeriğe geç

Lanse Ne Demek Tdk

Lanse etmek hangi dilde?

Lanse kelimesi Fransızca kökenli olduğundan bu kelime birleşik olarak yazılmalıdır.

Levin ne demek TDK?

TDK’ya göre Levin isminin anlamı: renk, boya.

Lan ne demek Türk Dil Kurumu?

TDK’ya baktığımızda ilk anlamını görüyoruz: Ey ile eş anlamlı olan ünlem olarak da kullanılıyor.

Psişik ne demek TDK?

Clairvoyant; Telepati ve basiret gibi doğaüstü yeteneklere sahip kişi. Aynı zamanda “bunlarla ilgili” anlamına gelen bir sıfattır.

Lanse nedir demek?

[1] Tanıtma amacıyla ortaya koymak, ortaya çıkarmak.

Lans etmek ne demek?

“Başlatmak” bir işi tanıtmak için tanıtmak anlamına gelir. Bir konuyu belirli bir sonuca ulaştırmak için ele almak da tanıtmak olarak tanımlanır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

İlbüke ne demek?

İlbüke: İlbey hanım, saygıdeğer hanım. İlcan: Ülkenin hayat ve sevgilisi. İlginç: Yabancı, yurtdışında yaşayan. İlgün: Ülkenin güneşi.

En popüler kız ismi nedir?

Tüm zamanların en popüler isimlerinden biri olan “Zeynep” 2011-2017 döneminde zirvedeki yerini korurken, “Elif” ikinci sırada yer aldı. Yıldan yıla değişmekle birlikte bu dönemde en popüler kız isimleri “Ecrin, Hiranur, Nisanur, Defne, Yağmur, Miray, Ebrar, Zehra ve Azra” oldu.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Lan bir küfür mu?

“Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.

Lingo ne demek TDK?

I. (çoğul -geht) lehçe; bir mesleğin konuşma dili.

Anomali nedir TDK?

TDK’ya göre anormallik; normalin dışında, alışılmadık, beklenmedik anlamına geliyor.

Tekamül ne demek örnek?

TDK sözlüğünde evrim kelimesinin anlamı olgunluk veya olgunluktur. Aynı zamanda Türk Dil Kurumu’na göre evrim aynı zamanda evrim, gelişme veya ilerleme anlamına da gelir. Arapça bir kelime olan evrim kelimesi sıkça kullanılan kelimelerden biridir.

Telekinezi sözlük anlamı nedir?

Telekinezi (Yunanca: τῆλε + κίνησις, “uzaktan kumanda”) veya kısaca TK, düşünce gücüyle nesneleri etkileme yeteneğidir.

Avuç Türkçe kökenli mi?

Palm – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe adutça, “avuç” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe adut “avuç” kelimesinden Eski Türkçe eki +çA² ile türemiştir.

Leçe hangi dilde?

Lehçe (język polski, polszczyzna), Polonyalılar tarafından konuşulan dil. Polonya’nın resmi dilidir ve dünyada yaklaşık 50 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır, bunların 39 milyonu Polonya’dadır. Hint-Avrupa dil ailesinin Slav grubuna ait bir dildir.

Lans ne demek?

Yangına su ulaştırmada kullanılan hortumların ucuna takılan ve basınçlı suyu daha fazla basınçla sıkıştırarak suyun yangına ulaştırılmasını sağlayan, bakır, sarı pirinç ve döküm alüminyum gibi malzemelerden yapılan basınca dayanıklı borulara mızrak adı verilir.

Dilhun Türkçe mi?

“Dilhun” kelimesinin anlamı: Farsça kökenli bir kelime olup, ağlayan ve çok üzülen kişiler için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort