İçeriğe geç

Anam Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Ananın eş anlamı nedir?

Anne kelimesinin eş anlamlısı anne veya anadır.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlamlı kelimeler hangileri?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Nem sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Nem kelimesinin iki eşanlamlısı vardır. Nem kelimesiyle aynı anlamı taşıyan ilk kelime nem kelimesidir. Nem kelimesi en sık nem kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılır. Nem kelimesinin bir diğer eşanlamlısı ıslaklık kelimesidir.

Anamızın eş anlamlısı nedir?

Mother kelimesi önde gelen eşanlamlıdır. Original ve basic kelimeleri de ana kelimesinin eşanlamlıları olarak görünür.

Anne yerine ne kullanılır?

ANNE KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Ana (Türkçe bir kelimedir.) Valide (Arapçadan dilimize geçmiştir.)6 Mayıs 2024

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı kelime vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Zıt anlam nedir?

Anlam olarak tam zıt olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Yakın anlam nedir örnek?

Örneğin, “araba” kelimesi yerine “otomobil” kelimesi kullanılabilir. Yakın bir anlam, bir kelimenin anlamı başka bir kelimeye benzer veya onunla ilişkili olduğunda kullanılır. Bu terimler aynı veya benzer bir anlamı ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “aşırı” kelimesi yerine “çok” kelimesi kullanılabilir.

Ney eş anlamlısı nedir?

Ney’in Tarihsel Gelişimi ve Kültürel Önemi: Ney hakkında bilgiler, isminin Sümerce’den geldiğini ve zamanla Farsça’ya geçtiğini ve Na ve Nay gibi isimlerle anıldığını belirtmektedir. Bu kelimeler Farsça’da kamış anlamına gelir.

Nevruz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

ÖZET Nevruz, “yeni gün” anlamına gelir ve Kuzey Yarımküre’de baharın başlangıcını işaret ettiği için bahar bayramı olarak kutlanır.

Şehirin eş anlamlısı nedir?

Şehir Eş Anlamlısı: Bu kelimelerden biri de şehir kelimesidir. Şehrin birçok eş anlamlısı vardır. Şehir, memleket, kasaba, büyük şehir, shar kelimeleri kasaba kelimesinin eş anlamlılarıdır. Bu kelimeler kasaba kelimesiyle aynı anlama sahip olduğundan şehir kelimesi yerine de kullanılabilirler.

Enin eş anlamı nedir?

2- GENİŞLİK: Türkçe bir kelime olan genişlik, iki kenar arasındaki mesafe anlamına gelir. Bu kelime halk arasında dolgunluk ve bereket anlamında da kullanılır.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Siri ananın eş anlamlısı nedir?

“Hafıza” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

Anne anlamlısı nedir?

Sözlükten bahsedildiğinde akla ilk gelen “anne” kelimesinin TDK’daki anlamıdır; 1. isim Çocuklu kadın, ana, mama, yaşlı kadın, madar, büyükanne, aba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort