İçeriğe geç

Diretmemek Ne Demek

Bir şeyi diretmek ne demek?

Bir şeyi istememek, bir şeyde ısrar etmek, bir şeyi kabul etmemek.

Hatasında diretmek ne demek?

Bir insanın olgunluğunun ve kemale erdiğinin en değerli göstergesi hatalarını ve yanlışlarını komplekslere kapılmadan kabullenmesidir.

Dire ne demek?

Sıfat korkunç, korkutucu, dehşet verici, şiddetli, amansız. korkunç bir felaket. doğrudan bir sel. korkunç bir düşman. Sıfat talihsiz, tehdit edici.

Meramet ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü i. (ar. meremmet, “binayı onarmak” kökünden) Bir şeyin daha uzun süre dayanıklı veya kullanılabilir olmasını sağlamak için yapılan, geçici, derme çatma onarım, meremmet: Bir gün önce Yûsuf-ı Haccac, Kâbe’yi tamamlatmıştı (Ahmed Bîcan).

Ayak diretmek ne demek?

Azim deyiminin anlamı (TDK) Anlamı: İnatçı olmak, kararından vazgeçmemek, yeni ve farklı şeylere kendini kapatmak.

Dediğine gelmek ne demek?

(Birinin) söylediğini kabul etmek. AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Birinin fikrini ilk başta kabul etmeyerek, sonradan doğru olduğuna inanarak kabul etmek.

Kapalı kutu gibisin ne demek?

KAPALI KUTU AÇIKLAMASI İçinde saklı olanı belli etmeyen ve mahiyeti gizli kalan.

Aşırı basitleştirme ne demek?

Öte yandan aşırı basitleştirme, karmaşık fikirlerin anlaşılmasını kolaylaştırmanın ötesine geçer ve onları çarpıtır. Aşırı basitleştirme insanları bilgilendirmekten ziyade yanıltır. Ne yazık ki, aşırı basitleştirilmiş ifadeler o kadar içgörülü gelebilir ki hatalar ancak dikkatli analizle tespit edilebilir.

Hata etmek ne demek TDK?

Bir kişinin kendi kontrolü dışında, istemeden veya koşullar nedeniyle yaptığı hatalara hata denir. Kelimenin fiil hali “hata yapmak” ve “yanlış davranmak” olarak da yazılır.

Defn etmek ne demek?

Cenaze veya defin, cenaze töreninden sonra ölü bir kişinin veya hayvanın toprağa gömülmesidir. Bu, toprağı kazmayı ve bir mezar çukuru açmayı, ölü bedeni ve çeşitli nesneleri bu çukura yerleştirmeyi ve mezarı toprakla örtmeyi içerir.

ID etmek ne demek?

ID, esasen kimlik kelimesinin kısaltılmış halidir. Popüler kültürde daha çok kimlik olarak kullanılsa da, buna kimlik demek yanlış olmaz. ID, kullanıldığı yere göre değişse de, genel olarak sizi temsil etmeye ve yansıtmaya yarar.

I dare ne demek?

“i-dare-you” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamı. How dare you…?

Neritel ne demek?

Neritel: Denizlerin çekilmesiyle oluşan yaşanabilir bölge. Neritik: Sığ deniz.

Memat ne demek TDK?

(ﻣﻤﺎﺕ) i. (Ar. mevt, memāt “ölmek” kelimesinden) Ölüm, ölüm: İnsanın harabesi oldum, bedenimden hiçbir şey bulamadım / İçsem hayat suyu bana asla ulaşmaz (Niyâzî-i Mısrî).

Ragbet görmemek ne demek?

Sesli Sözlük – aranmamak, rağbet görmemek.

Bir şeyi elde etmek nedir?

Başarmak deyimi bir işi tamamlayıp kazanç elde etmek anlamına gelir.

Dürüst etmek ne demek?

Dürüstlük, T.D.K. sözlüğünde “doğruluk” olarak, diğer sözlüklerde ise “özle bir olmak”, “şeyleri olduğu gibi yansıtmak”, “gerçeği saklamamak”, “bildiğin, inandığın ve olduğun dışında bir şey göstermeye veya göstermeye çalışmamak” olarak tanımlanmaktadır. Eski Türkçedeki karşılığı samimiyettir.

Bir şeyin farkına varmak ne demek?

BİLDİRİLECEK NESNE AÇIKLAMASI: Dikkatinizi çekmek, orada olduğunu anlamak, fark etmek. “Bu kalabalığın içinde sizi fark edeceklerini sanmıyorum.”

Bir şeyi onaylamak ne demek?

Bu harika bir soru, çünkü birçok yarışmada önemli farklılıklar var. “Confirm” (fiil) ile bir nesnenin (isim, bir etkinlik olabilir) gerçekte var olmasına/meydana gelmesine izin vermeyi kastediyoruz, teorik olarak değilse bile belgelerde belirtilen işlemin/işlemlerin gerçekleşmesine/devam etmesine izin veren bir imza vardır. 31 Mart 2018 Bu harika bir soru, çünkü birçok yarışmada önemli farklılıklar var. “Confirm” (fiil) ile bir nesnenin (isim, bir etkinlik olabilir) gerçekte var olmasına/meydana gelmesine izin vermeyi kastediyoruz. Genellikle, teorik olarak değilse bile belgelerde belirtilen işlemin/işlemlerin gerçekleşmesine izin veren bir imza vardır. devam et.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort